احلى عالم&kllna-sawa
بسم الله الرحمن الرحيم

اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم يشرفنا ويشرف منتديات احلى عالم&kllna-sawa
انضمامك الينا بالتسجيل في المنتدى وذلك بالضغط على التسجيل



احلى عالم&kllna-sawa
بسم الله الرحمن الرحيم

اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم يشرفنا ويشرف منتديات احلى عالم&kllna-sawa
انضمامك الينا بالتسجيل في المنتدى وذلك بالضغط على التسجيل



احلى عالم&kllna-sawa
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

احلى عالم&kllna-sawa

احلى عالم&kllna-sawa
 
الرئيسيةالتسجيلدخولأحدث الصور

 

 بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 1:15 am

اكلات مصرية* 100%*
فتة الكوارع
بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 0806102059482Pfy

المقادير:
كوارع بقر واحد او اثنين حسب عدد الاسرة
ارز مصرى وكبشت شعرية بيدك انتى وتكسريةفى قدر
ملعقتان سمن بلدى
واحد كيلو طماطم
ملعقتين حمص حب ناشف وينقع هذا الحمص فى ماء مدة ربع ساعة
ملعقتان زيت
اربع فصوص ثوم
ملعقة كمون مطحون فقط
خمسة مكعبات ماجى
حبتان ليمون
خبز ابيض حسب عدد الاسرة
ملح
بهارات
فلفل اسود

الطريقة:
نغسل الكوارع جيد ونضعها فى قدر بة ماء كثير على النار لمدةاربع او خمس
ساعات
الى ان تنضج وكلما نقص الماء نازيدها
بعد نضج الكوارع نضع اربع مكعبات ماجى وشويت فلفل اسود ونتركها على
النار
عشرة
دقائق
بعد ذلك نضع السمن ومعة الشعرية على النار الى ان تحمر ثم نضع الرز
المصرى
ويشوح مع الشعريةشوية ونضع الملح
ونقلبة
جيد ثم نضع الماءونتركة لينضج (واحب ان انبهة ان الرز حسب الكمية المطلوبة والحاجة )
بعد ذلك نضع الثوم فى الهون(النجر) ومعة الكمون وشويت ملح وندقة جيد
نضع الزيت فى قدرعلى النار ومعة خلطة الثوم والكمون الى ان يصفر ثم نضع
الطماطم بعد طحنهاوشويت فلفل اسود وبهار والحمص ونزيدها كوب ماء لينضج
الحمص
ونضع مكعب الماجى ونترك الصلصة تتسبك شوية ونضع الكوارع فى
الصلصة
ونتركها خمس دقائق
نقطع الخبز فى صحن كبير ونغمسة بمرق الكوارع الى ان يتشرب المرق ويطرا
ونضع فوقة الرز ونغطىالخبز بالرز ثم الصلصة والكوارع بعدذلك ونعصر الليمون
فوق الكوارع


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: محشي الكرنب   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 1:29 am

محشي الكرنب

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 080610205949DQsB

المقادير:
1- كرنبه متوسطه الحجم
2- 1\2 كيلو طماطم
3- واحد كيلو رز
4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)
مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)
الطريق:
يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)
2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك
3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
ويرس فى الاناء
وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: الرقاق باللحمه المفرومه: (الاممة)   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 1:33 am

الرقاق باللحمه المفرومه:
(الاممة)

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 2030891607527346891

المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

الطريقه بئي ايييييييه:
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: الخبيزة على الطريقة المصرية   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 1:36 am


بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 080610205954G9fH
الخبيزة على الطريقة المصرية
المقادير:
1/2 كيلو خبيزة
حزمة سلق
حزمة شبت
حزمة كسبرة
نص وعاء شوربة لحم
ربع كوب أرز
2 بصلة كبيرة
4 ملاعق كبيرة سمن
رأس توم مدقوقة

الطريقة:
يغسل الشبت والكسبرة ويقطع إلى قطع رفيعة جدا بالسكين ثم نضعهم على الشوربة على نار متوسطة.
نغسل الأرز واضعه ليسلق مع الشوربة.
تنظف الخبيزة جيدا (تقطف الزهرة (وتغسل وتُصفى ثم تُخرط مع السلق، أو نضعها على النار لتسلق مع السلق ثم نضربهم في الخلاط.
خذي الخليط وضعيه على الشوربة وبعد غلوتين وبعد أن نجد الخليط قد أصبح سميكا بعض الشيء نطفي النار.

الطشة:
نقشر البصل ونبشره بالمبشرة ونضعهم مع السمن في وعاء على نار متوسطة لتحمر.
بعد أن يصفر لونه ضعي عليهم رأس التوم المدقوقة
بعد أن يحمر الثوم ضعي عليهم الخبيزة (الخليط الذي تم صنعه سابقا)
ثم أقلب وأطفي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: الكشك   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 1:38 am

الكشك

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 080610205955TwZ6

وهومن الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .


المقادير :
- 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل .
- 3 ملعقة دقيق .
- كوب كبير لبن .
- بصلة متوسطة .
- 2 ملعقة أرز.

الطريقة :
- ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله .
- يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب .
- يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً .
- ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: القرنبيط المقلى:   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 1:43 am

القرنبيط المقلى:

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 08061020595728Iz

نقطع زهور القرنبيط
ونسلقه فى ماء ساخن نصف سلق
وبعدين نحضر الخلطة اللى هى " لبن ، بيضه، ملعقتين دقيق، ملح ، توابل، بقدونس " ونضع القرنبيط فى الخلطة ثم نقليه فى زيت حاااااار وعميق
وممكن عمل نفس الخلطة للبطاطس
وممكن عمل القرنبيط فى الفرن نحط القرنبيط بعد سلقه فى صينية ثم نضع نفس الخلطة فوقه وندخله الفرن بس المقلى افضل طبعا فى الطعم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: (المسقعة)   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 1:52 am

(المسقعة)

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 0806102059587HMw

اكلة مصرية شهية جدا ممكن تقدم مع خبز بلدي او شامي او حتى فينو ( صامولي )

وممكن ايضا مع أرز مصري أبيض ..
مفيدة وقيمة غذائية عالية .. ولذيذة جدا ..


المقادير :
كيلو باذنجان رومى
ربع كيلو فلفل أخضر
نصف كيلو طماطم
ملح، فلفل أسود , كمون , كزبرة جافة

ثوم
خل
( ربع كيلو لحم مفروم معصجة حسب الرغبة )


الطريقة :
نقشر الباذنجان ونقطعه حلقات ونحمره في الزيت حتى يصير لونها ذهبي داكن , ونحمر أيضاً الفلفل الأخضر مع ترك فلفلتين مقعطين على جنب بدون تحمير ..
نصفيهم من الزيت ونتركهم.
تقطع الطماطم قطعا مثل قطع السلطة المكعبات الصغيرة ..
نهرس الثوم ونحمره فى طاسة القلي مع قليل من زيت الذرة , ثم نضيف له قطع الفلفل المتبقية وتقلب معه نصف دقيقة , ثم يطش بالخل مع وضع الملح والتوابل عليه , ثم تضاف قطع الطماطم وتترك من ثلاث دقائق الى خمس دقائق حتى تدبل قليلا ..
ثم نوزعها على الباذنجان والفلفل المقلي في سيرفيز التقديم
ولا مانع من رشة بقدونش مفري للتزيين
يمكن اضافة اللحمة المفرومة المعصجة وادخالها الفرن تحمر قليلا او حسب الرغبة


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: الحمام بالفريك   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 1:58 am

الحمام بالفريك

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 080610205958prfR

المقادير:

زوج حمام مغسول و مجهز
بصلة مفرومة وبصلة سليمة
ملعقة سمن
ثلاثة أرباع فنجان فريك
ملح وفلفل
حبهان و قرفة
كبدة – قوانص مقطع

الطريقة

-تحمر البصلة المفرومة في السمن حتى تصفر ثم تتبل و يضاف الفريك و الكبد و القوانص و تتبل ثم تقلب على النار ثم ترفع
-يحشى الحمام من الحوصلة و الجوف ثم يخاط أو يغلق باستعمال أعواد الأسنان
-يسلق في كمية مناسبة من الماء مع البصلة و حبتان من الحبهان و ملح و فلفل حتى النضج
-ينشل من الماء و يحمر في القليل من السمن ثم يفك الخيط و يزال عود السنان و يقدم مجملا بالبقدونس

ملحوظة: يمكن استبدال الفريك بالأرز

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: البصارة   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 2:03 am

البصارة
بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية 080610205959h4zA

مقادير:
250 جم فول مدشوش منقوع طوال الليل
5 بصلات كبيرة مبشورة
نصف راس ثوم مقشر و مبشور
حزمة شبت مغسول و مفروم
2 حزمة كزبرة خضراء مغسولة و مفرومة
حزمة بقدونس مغسولة و مفرومة
معلقتين نعناع جاف
2 ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة سمن
ملح فلفل و شطة

الطريقة:
-يغسل الفول جيدا ثم يغلى غلوة واحدة في مقدار من الماء يكفي لتغطيته
-يصفى من الماء و يغسل ثانية
- يضاف له كمية أخرى من الماء تكفي لتغطيته و يضاف الثوم و التوابل و النعناع الجاف و بصلة واحدة مبشورة و يترك على النار حتى يتم نضجه و يقل مقدار الماء جدا
-تضاف الخضرة الفرومة و تترك على النار 5 دقائق
يرفع من على النار و يوضع في الخلاط و يفرم جيدا حتى نحصل على معجون كثيف
-تقدح السمن و يحمر فيه باقي البصل المبشور ثم يضاف على البصارة مع التقليب على نار هادئة مع ترك القليل من البصل ليرش على الوجه

-تصب في إناء التقديم و ترش بالبصل المحمر (تقدم ساخنة أو باردة)


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
neroo
مشرف عام
مشرف عام
neroo


عدد المساهمات : 3714
نقاط : 170428
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 31/10/2009
العمر : 35
الدولة : فى عالم احزان لا يسكنه غيرى

بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Empty
مُساهمةموضوع: طاجن البطاطس بلحم الضأن   بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية Icon_minitimeالخميس فبراير 25, 2010 2:08 am



بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية DSC00441

المقادير:

- كيلو جرامان بطاطس مقطعة مكعبات

- مكعبات من لحم الضأن بالعظام

- 2 بصلة كبيرة مقطعة حلقات

- ملح وفلفل اسود وجوزة الطيب

- ملعقة متوسطة سمن

- ثلاث ملاعق متوسطة صلصة طماطم

الطريقة:

-يغسل اللحم جيدا ويتبل بالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب وقطرات من الخل الاحمر لتفكيك أنسجته وسرعة نضجة لإحتوائه على العظام

-يقلب البصل فى السمن ويضاف اليه لتر ماء ومعجون الطماطم و اللحم ويترك حتى ينضج ثلاثة أرباع نضج
-تقطع البطاطس الى مكعبات وتغسل وتضاف للحم
-تترك على نار متوسطة حتى يتم النضج



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بسم الله تفضلوا عزومة مصرية مية بالمية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» هل من الممكن تحب شخصا لم تراه
» معلومات دينية قيمة عن نصرة رسول الله صلى الله عليه وسلم
» القصيده التي ابكت رسول الله صلى الله عليه وسلم
» حكمة تعدد الزوجات لرسول الله صلى الله عليه و سلم
» الـصـور لا تــكـذب أبــــداً لا اله الا الله محمد رسول الله

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
احلى عالم&kllna-sawa :: مطبخ منتديات كـلـنـا سـوى-
انتقل الى: